You are currently viewing Køb skønne aktier og tjen penge

Køb skønne aktier og tjen penge

Når det gælder handel med aktier, er der mange spændende selskaber, man kan kaste sig over. Hvis du er en skønhedsjunkie, kan du overveje at sætte nogle af dine penge i skønhedsbranchen. Læs med her og få gode råd til aktiehandel.

Nogle har en forkærlighed for mineselskaber der udvinder uran, guld eller kobber, mens andre foretrækker en portefølje udelukkende med grønne aktier som f.eks. vindkraft, solceller eller bølgeenergi, men uanset hvad, er det vigtigt søge at sprede sine investeringer og altså ikke investere alle sine penge i én sektor.

Kom godt i gang

Måske er du allerede godt i gang med at investere, men hvis ikke, kan det være en god idé at sætte sig lidt ind i tingene og søge råd hos en faster eller en farmor, der måske har investeret længe. Du kan også læse om investering og høre podcasts, som du kan lære af. Når du skal i gang, kan du med fordel oprette en aktiesparekonto, for her kan du spare mange penge på skat. Her skal du dog være opmærksom på, at Aktiesparekontoen er lagerbeskattet, hvilket betyder at skatten afregnes hvert år, også selvom du ikke har solgt noget, og det er således anderledes, end på et almindeligt depot, hvor man først betaler skat den dag, man sælger sine aktier. Du kan læse mere om aktiesparekonto her.

Aktier i øjenskygge

Der er altså som nævnt mulighed for at købe aktier i skønhedsbranchen, f.eks. i selskabet Estee Lauder, Ulta Beauty eller Matas, som det seneste år har oplevet fremgang. Husk dog at sprede dine investeringer, så du også har andre aktier end dem i denne branche. Ligesom mange andre sektorer blev også denne hårdt ramt, da mange af verdens lande lukkede ned i Coronakrisens begyndelse, for når man var hjemsendt og altså ikke skulle nogen steder, var der ingen grund til at bruge make-up. Særligt salget af læbestift styrtdykkede, da ingen jo kunne se den på grund af mundbindet.

Køb aktier i stedet for tøj

Hvis du er mere til tøj og mode, kan du vælge at købe aktier i for eksempel Zalando eller Boozt, som kan købes på de fleste danske handelsplatforme. Således kan du altså købe tøj på flere måder, og med aktier i et tøjfirma kan man sige, at du beholder værdien, hvor i mod den falder, når et stykke tøj bliver slidt eller går af mode. I det hele taget er det en god idé ikke at bruge alle sine penge på tøj eller make-up men at lægge lidt til side til andre ting, herunder aktier.